Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Barcelona, Espanja, matkailu ja matkakuvat

Barcelona matkailu ja matkakuvat Kesäkuu 2003

Barcelona
Katalonian pääkaupunki ja sydän. Se sijaitsee Koillis-Espanjassa Välimeren rannalla. Asukkaita vuonna 2008 n. 1,6 miljoonaa ja se on Espanjan toiseksi suurin kaupunki. Siellä voit kätevästi yhdistää sekä kaupunki- että rantaloman.
 
 
 
La Sagrada Família
Surrealistinen katedraalikirkko, joka on arkkitehti Antonio Gaudin
(1873 - 1926) kesken jäänyt päätyö ja on yhä rakenteilla. Sen huikean koristeellisia torneja pidetään Barcelonan
tunnetuinpana maamerkkinä ja se on yksi maailman kauneimmista ja ainutlaatuisimmista kirkoista.
 
 
Parc Güell
Värikäs ja sadunomainen Antonio Daudin suunnittelema puisto sijaitsee n. 4 kilometrin päässä keskustasta. Sen rakennelmissa ja patsaissa yhdistyvät Gaudille tyypilliset mosaiikit ja pyöreät muodot. Se on rauhoittavana vastapainona Barcelonan vilkkaalle keskustalle. Katukuvassa näkyvät myös Gaudin värikkäät ja aaltoilevat Casa Batlló- ja La Pedrera -talot.
 
 
La Rambla
Kaupungin keskustaa halkova meren rantaan päättyvä kävelykatu. Siellä voit katsella ohi kulkevaa turistivirtaa, hämmästellä ihmispatsaita sekä istua kahvilla lukuisissa katukahviloissa. Pohjoisessa katu päättyy Plaça de Catalunya -aukioon, jolla sijaitsee hienoja ostosliikkeitä. Eteläpäässä on Kristoffer Kolumbuksen patsas ja katu päättyy Port Vell-satamaan, jonka alueella sijaitsee meren päälle rakennettu moderni ostoskeskus Maremagnum.
Barri Gòtic (Ciutat Vella)
Barcelonan vanhakaupunki on yksi Euroopan suurimmista keskaikaisista keskustoista. Sen kapeilla kaduilla ja kujilla sekä kuuluisan goottilaisen katedraalin ympäristössä kannatta kierrellä ja katsella. Barri Gòticin keskellä sijaitsee vanha roomalainen tori, Sant Jaume, ja sen vierellä kohoavat Katalonian hallituspalatsi ja kaupungintalo.
 
 
Montjuïc-vuori
Sataman kupeessa kohoavan vehreä kukkula. Montjuïc-kukkulla sijaitsee kansallispalatsi, Palau Nacional, ja sen ympärille rakennettu messukeskus, Fira de Barcelona, jossa käy vuosittain miljoonia ihmisiä. Vuoden 1992 olympialaiset järjestettiin Montjuïc-kukkulan olympiastadionilla. Kukkulalla on myös useita kauniita puistoja ja upeita taidegallerioita mm. galleria Fundació Joan Miró.
 
 
Tibidabo-kukkula
Tibidabo on mukava paikka viettää päivää retkeillen. Kukkulan huipulla sijaitsevat katolinen kirkko ja kaksi huvipuistoa Parc d'Atraccions Tibidabo ja sitä suurempi Porta Aventura, joka on Universalin omistama moderni huvittelukeskus.
 
 
Camp Nou-jalkapallostadion
Camp Nou toimii FC Barcelonan kotikenttänä. Camp Noulle mahtuu 98 772 katsojaa ja se on Euroopan suurin jalkapallostadionin.Se kuuluu myös Euroopan jalkapalloliiton Uefan viiden tähden jalkapallostadioneihin.