Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Wien, Itävalta, matkailu ja matkakuvat

Wien matkailu ja matkakuvat  Syyskuu 2008

WIEN
Wien , Itävallan pääkaupunki
sekä yksi Itävallan osavaltioista. Se sijaitsee Tonavan rannalla, lähellä Tšekkiä, Unkaria ja Slovakiaa. Wien on Itävallan suurin kaupunki, kuten se on myös Itävallan kulttuurin, talouden sekä politiikan keskus.
 
 
 
Musiikin ystävät 
kaikkialla maailmassa pitävät Wieniä varsinkin klassisen musiikin pääkaupunkina.  Wienissä myös monet nähtävyyksistä liittyvät musiikkiin. Kuuluisilla mestareilla kuten Mozart, Beethoven, Haydn ja Strauss on omat synnyin- tai kotitaloissa sijaitsevat museonsa, puistot suorastaan pursuavat heihin liittyviä patsaita ja muistomerkkejä ja tietysti monet heistä ovat saaneet viimeisen leposijansa Wienin hautausmailta.
 
 
Wien on monelle tuttu matkailukohde, ja vanhankaupungin leveät kävelykadut sopivat hintojen ja tuotteiden vertailuun. Wien on myös markkinoiden kaupunki.
  
 
Wieniläiskahvila
on käsite, joka on levinnyt ympäri Eurooppaa ja maailmaa.
 
 
Runsas ruokapaikkojen tarjonta takaa , ettei Wieniin tarvitse tutustua nälkäisenä. Kaupunki on tulvillaan kahviloita,  Gasthofeja,  gourmet-ravintoloita sekä etnisiä ravintoloita.
 
 
 
Schwechatin lentokenttä
Nähtävyyksiä
Wienin taidemuseo 
Kokoelmat perustuu Habsburgien keräämiin taideaarteisiin. Museo on erittäin suosittu ja nähtävää rittää useiksi päiviksi. 
 
Hofburg 
Habsburg-hallitsijoiden virka-asunto 1200-luvulta aina vuoteen 1918 asti.Keisarilliset asuintilat, aarrekammiot ja paljon muuta. Asuintiloihin ja kammioihin on erilliset sisäänpääsymaksut. 
 
Schönbrunn 
Wienin suosituimpiin historiallisiin nähtävyyksiin kuuluva linna. Linnaa ympäröi 200 hehtaarin puisto suihkulähteineen ja taiteellisesti leikattuine puineen ja pensaineen. Saavu aikaisin ja varaa, jos mahdollista, koko päivä!
UNESCOn maailmanperintökohde.  
 
Stephansdom 
Pyhän Tapanin tuomiokirkko sijaitsee keskellä kaupunkia aivan Wienin sydämessä. Pyhän Tapanin kirkko (Stephansplatz), jonka rakentaminen aloitettiin 1200-luvulla Sen pääalttarin alla olevassa holvissa säilytetään Habsburgien tomua. 
 
Talviratsastuskoulu 
Samassa rakennusryhmässä Hofburgin kanssa sijaitsee myös tunnettu Maailmankuulu espanjalainen ratsastuskoulu kuuluisine Lipizzaner-hevosineen.  
 
Kunst-HausWien-museo 
 Hundertwasser suunitteli vuonna 1985 valmistuneen asuintalon, jossa on sipulikatto, mosaiikkilaattoja, sateenkaaren värejä ja viidakoksi villiintynyt terassipuutarha. Suoraan satukirjasta oleva talo toimii nykyään museona. sitä saapuvat ihmettelemään ihmiset sekä läheltä että kaukaa.