Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Thaimaa Khaolak matkailu ja matkakuvat

Thaimaa matkailu - Khao Lak matkakuvat ja nähtävyydet, vuoden vaihde  2009 - 2010 

Thaimaa
Thaimaan valtiomuoto on kuningaskunta, asukkaita n. 65 miljoonaa. Pääkaupunki on Bangkok, jossa on yli 6 miljoonaa asukasta. 
Matkailukohteena Thaimaa on nykyään yksi suomalaisten suosikeista. Ystävällinen ja vieraanvarainen kohtelu on yksi sen valteista.
 
 
 
Trooppisen lumoava Thaimaa sijaitsee Kaakkois-Aasiassa. Maasto on vaihtelevaa; pohjoisosa on vuoristoista. Koillis-Thaimaa on ylänköä, joka rajoittuu idässä Mekong-jokeen. Hedelmällinen Keski-Thaimaa muodostuu Chao-Phraya-joen laaksosta. Bangkok sijaisee tämän joen varrella. Etelä-Thaimaa muodostuu pelkästään kapeasta Kran-kannaksesta, joka yhdistää Aasian mantereen Malesian niemimaahan. 
 
 
Lämmin ilmasto ja trooppinen luonto vehreine sademetsineen sekä kultaiset hiekkarannat luovat Thaimaasta paratiisin matkailijoille. Se kuuluu monsuunisadevyöhykkeeseen. Sadekausi osuu Siamin lahden puolelle joulu-syyskuussa (Bangkok, Hua Hin, Koh Samui ym.) ja Etelä-Thaimaahan marras-elokuun aikana( Phuket, Khao Lak ym-). "Kylmin" ja turisteille sopivin lomailukausi Thaimaassa, lämpötila keskim. 25-32 astetta, osuu marras-helmikuulle.
 
 
Thaimaan paratiisisaaret houkuttelevat suosituille sukellus- ja snorklausretkille, joilla voi tutustustua värikkääseen vedenalaiseen maailmaan. Turisteille järjestetään sukelluskursseja, myös suomalaisten pitämiä. Vaellukset ja seikkalumatkat sademetsissä ovat myös turistien suosimia. Thaimaahan tehdään myös kylpylä- ja Golf-matkoja sekä kulttuurimatkoja. Lapsiperheillekin on paljon tekemistä mm. norsulla ratsastaminen. 
 
 
 
 
 
Tietoa Bangkokin Suvarnabhumin Lentokentästä.
Thaimaan
Herkullinen ruoka on yksi matkan ehdottomista kohokohdista. Ateriaan kuuluu usein kirkaslieminen keitto, riisiä, suikaloitua kanaa tai porsasta ja eksoottisia vihanneksia sekä erilaisia mausteisia kastikkeita, Myös simpukoita,äyriäisiä, kalaa 
ja muita meren herkkuja  tarjoillaan usein.
 
Kannattaa varoa voimakkaita polttavia maustekastikkeita sekä vihanneksia ja aloittaa niiden maistelu varovasti miedommasta päästä. Jälkiruokana on tuoreita viipaloituja tropiikin hedelmiä. Ruokajuomaksi käy oikein hyvä thaimaalaisen olut Singha.  
 
Thaimaassa voi tehdä edullisia ostoksia, varsinkin ruoka,elektronikka ja vaattet ovat halpoja. Voi myös teetättää itselleen mittatilauspuvun edullisesti ja nopeasti.  
 
Liikenne Thaimaassa on kaoottista ja äänekastä, suorastaan shokki suomalaisille. Siellä voi matkustaa julkisilla kulkuneuvoilla junalla ja bussilla ja takseilla, joista eksoottisin on tuktuk-taksi, jolla pääsee halvimmin perille lyhyillä matkoilla.                                 
 
 
Khao Lak, Thaimaa
 Khao Lakín kylä sijaitsee Etelä-Thaimaassa Andaman meren rannalla n. tunnin ajomatkan päässä Phuketin lentokentältä. 
 
Se tarjoaa loistavan yhdistelmän trooppista metsää ja laajat valkoiset hiekkarannat sekä majoituksen meren rannalla.  
 
Khao Lakin retkeilymahdollisuudet ovat Thaimaan parhaita. Kansallispuistoissa voi vaeltaa, meloa kanootilla tai osallistua norsusafarille halki sademetsän. Khao Lakin saaristo on maailmankuulu sukellus- ja snorklauskohde. Saarille tehdään myös suosittuja päiväretkiä.  
 
Khao Lak- centerissä on mahdollisuus tehdä ostoksia sekä ruokailla useissa ravintoloissa. Varsinaista iltaelämää ei sieltä löydy, vaan on hakeuduttava suurempiin keskuksiin. Khao Lakista on tullut yhä suositumpi rentoumiskeidas etenkin lapsiperheiden parissa sen rauhallisuuden ja kauneuden ansiosta ja siksi ettei se ole vielä "turistien kuluttama".